El casc antic de Sant Boi i les Termes Romanes. Coneix-lo, conócelo! Part 3

13 de Mayo de 2023 O'Donell Fincas Sant Boi

Bé, doncs som-hi a finalitzar la passejada. Un cop visitades les Termes (Passeig per Sant Boi i Termes – Part 2), al fons del recinte, trobàrem unes escaletes que donàven accés a la sortida lateral de les Termes, en direcció cap a l’església i a la part antiga de la vil.la. Cap allà que anàrem.

Pujant una lleugera pendent, trobem l’accés al Museu de Sant Boi. Continuant la pujadeta, arribem als pocs metres fins a la fotogènica esglesia de Sant Baldiri, magnífic estendard de la nostra població.

Bien, pues vamos a terminar el paseo. Una vez visitadas las Termas (Paseo por Sant Boi y Termas – Parte 2), al fondo del recinto, encontramos unas escaleritas que dan acceso a la salida lateral de las Termas, en dirección hacia la iglesia y a la parte antigua de la ciudad. Para allí que fuimos.

Subiendo una ligera pendiente, encontramos el acceso al Museo de Sant Boi. Continuando la subidita, llegamos a los pocos metros hasta la fotogénica iglesia de Sant Baldiri, magnífico estandarte de nuestra población.


Des d’aquest mateix punt, amb un lleuger gir cap a l’esquerra, ens trobem amb un altre símbol de la vil.la, Can Barraquer. Actualment és la seu del Museu de Sant Boi i va ser la residència durant els darrers anys de la seva vida d’en Rafael Casanova, una figura important de la història de Catalunya.

Desde este mismo punto, con un ligero giro hacia la izquierda, nos encontramos con otro símbolo del pueblo, Can Barraquer. Actualmente es la sede del Museo de Sant Boi y fue la residencia durante los últimos años de su vida de Rafael Casanova, una figura importante en la historia de Catalunya.


Iniciem el retorn cap a la nostra seu, i sent així, prenem la baixada que fa el carrer de l’Alou (segons com ho mires seria pujada, com a la foto que continúa). Un carrer que en el seu traçat conserva tota l’essència medieval d’aquesta part de la vil.la, és un d’aquells carrers serpentejants en que no es pot veure a la vegada l’inici i el final.

Iniciamos el retorno hacia nuestra sede, y siendo así, tomamos la bajada que hace la calle de Alou (según como lo miras sería subida, como en la foto que continúa). Una calle que en su trazado conserva toda la esencia medieval de esta parte del pueblo, es una de aquellas calles  serpenteantes en que no se puede ver a la vez el principio y el final.


Arribant al final del carrer de l’Alou, tornem a estar a la plaça de l’Ajuntament, a on tornem a trobar l’animació d’abans, el vermuteig que no para, la gent gaudint d’un dia pletòric.

Llegando al final de la calle de Alou, volvemos a estar en la plaza de l’Ajuntament, donde volvemos a encontrar la animación de antes, el vermuteo que no para, la gente disfrutando de un día pletórico.


Y res, anem acabant la volteta pujant calmadament pel carrer Major, en direcció a la nostra oficina. Abans d’arribar, no podem deixar de mostrar-vos també una altra finca que val la pena admirar. Es tracta de Cal Sílio, un casal gòtic amb orígens al segle XIV, essent reformada cap al 1930 per ser la primera Biblioteca Popular de Sant Boi. El seu aspecte actual és impecable.

Y nada, vamos terminando la vueltecita subiendo calmadamente por la calle Mayor, en dirección a nuestra oficina. Antes de llegar, no podemos dejar de mostraros también otra finca que vale la pena admirar. Se trata de Cal Sílio, un casal gótico con orígenes en el siglo XIV, siendo reformada hacia 1930 para ser la primera Biblioteca Popular de Sant Boi. Su aspecto actual es impecable.


Per més tastets de la història de la vil.la, només cal girar en rodó, just davant de Cal Sílio, i allà trobem Cal Fraret. Tot i que l’estat d’aquesta antiga masia passa per hores baixes, novament ens trobem amb la pura història de Sant Boi. Observeu l’estil gòtic de les finestres, aquesta casa data també del segle XVI, o sigui que les seves pedres n’han conegut molt del pas dels temps.

Para más pedacitos de la historia del pueblo, sólo hay que girar en redondo, justo delante de Cal Sílio, y allí nos encontramos con Cal Fraret. Aunque el estado de esta antigua masía pasa por horas bajas, nuevamente nos encontramos ante la pura historia de Sant Boi. Obsérvese el estilo gótico de las ventanas, esta casa también data del siglo XVI, o sea que sus piedras han conocido mucho del paso de los tiempos.

 

I per deixar com a darrera bona impressió la magnífica finca que és Cal Sílio, us deixem una altra perspectiva d’aquest preciós casal gòtic.

Y para dejar como última buena impresión la magnífica finca que es Cal Sílio, os dejamos otra perspectiva de este precioso casal gótico.


I bé, fins aquí ha arribat el nostre petit periple pel cor històric del nostre estimat Sant Boi. Ara, des del punt en que ens trobem, girem cap a cercar de nou el carrer General O’Donell, paral.lela al carrer Major, en direcció cap al número 72, a on trobarem la nostra oficina, no sense abans fer una paradeta al Bar Acuario, a on el nostre apreciat Isabelino ens posará una serveseta ben freda amb una tapeta, que hem agafat una mica d’envejeta en creuar per la plaça de l’Ajuntament i veure allà tot el vermuteig… 😊 Esperem que hagueu fruït com nosaltres de la visita i res, animeu-vos a fer-la que sempre val la pena!

Y bien, hasta aquí ha llegado nuestro pequeño periplo por el corazón histórico de nuestro querido Sant Boi. Ahora, desde el punto en que nos encontramos, giramos para ir a buscar de nuevo la calle General O’Donell, paralela a la calle Mayor, en dirección hacia el número 72, donde encontraremos nuestra oficina, no sin antes hacer una paradita en el Bar Acuario, donde nuestro apreciado Isabelino nos pondrá una cervecita bien fría con una tapita, que nos ha dado un poco de envidia cruzar por la plaza del Ayuntamiento y ver allí todo el vermuteo… 😊  Esperamos que hayáis disfrutado como nosotros de la visita y nada, animaros a hacerla que siempre vale la pena!

 

Una salutació ben cordial de l’equip d’ O’Donell Finques!

Un saludo muy cordial del equipo de O’Donell Fincas!


Per comprar o vendre el teu habitatge, O'Donell Finques  ...des de 1997 compromesos amb la teva il.lusió. Contàcta'ns

Para comprar o vender tu vivienda, O'Donell Finques  ...desde 1997 comprometidos con tu ilusión. Contáctanos